top of page

Ecologische farm

Momenteel zitten wij in een driejarig registratieproces zodat wij in de toekomst het ecologisch keurmerk kunnen dragen. Al vanaf aankoop van onze finca in 2020 werken wij volledig vrij van chemische bestrijdingsmiddelen en chemische bemesting. Zowel onze bomen als de bodem bewerken wij bij voorkeur zonder (bestrijdings)middelen, maar indien nodig met organische middelen. 

Bemesten doen we met paardenmest en organisch materiaal van ons eigen land. In de toekomst zal daar ook het compost van onze composttoiletten bij komen. Door de bodem onder de bomen te voorzien van een laag organisch materiaal zorgen we er ook voor dat het vocht minder snel verdampt en beter wordt vastgehouden door de bodem. Zo hoeven we minder te bewateren wat weer beter is voor de grondwaterstand. Soms is het nodig om voeding toe te voegen aan het bewateringssysteem. Hiervoor gebruiken wij zelfgemaakte organische voeding op basis van schimmels.

Ook onze moestuinen worden volledig organisch behandeld. Het enige wat wij onze moestuinen geven, is water en een voedende laag plantafval tussen de planten.

IMG_2637.JPG
IMG_2635.JPG
IMG_2632.JPG
20210404_190254.jpg
bottom of page